Εύκολες συνταγές

Συνταγή για παγωτό με βατόμουρα και γιαούρτι

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στον απολαυστικό συνδυασμό κρεμώδους παγωτού, παχύρρευστων βατόμουρων και πικάντικου γιαουρτιού με αυτή τη δελεαστική συνταγή. Αυτή η γλυκιά απόλαυση είναι για εκείνες τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού ή όταν απλά λαχταράτε κάτι δροσιστικό και απολαυστικό. Η λεία υφή του παγωτού, σε συνδυασμό με την έκρηξη των ζουμερών βατόμουρων και την ελαφριά πικρή γεύση του γιαουρτιού, μια αρμονική συμφωνία γεύσεων που θα αφήσουν τους γευστικούς σας να χορέψουν από χαρά.

Συστατικά

<πίνακας>

Συστατικά
Ποσότητα

Βατόμουρα
1 φλιτζάνι

Γιαούρτι
1 φλιτζάνι

Βαριά κρέμα
1 φλιτζάνι

Ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το λαχταριστό παγωτό με βατόμουρα και γιαούρτι, θα δημιουργήσετε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Μπλέντερ ή επεξεργαστής τροφίμων
  • Παγωτομηχανή (προαιρετικό)
  • Κουτάλι ή σπάτουλα για ανάμειξη
  • Μεζούρες και κουτάλια

Προετοιμασία

  1. Ξεκινήστε πλένοντας τα βατόμουρα με κρύο νερό και στη συνέχεια στεγνώστε τα απαλά.
  2. Σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάστε τα βατόμουρα, το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να αποκτήσει μια λεία σύσταση, διασφαλίζοντας ότι δεν έχουν απομείνει μεγάλα κομμάτια βατόμουρα.
  4. Αν διαθέτετε παγωτομηχανή, κάντε το μείγμα στη μηχανή και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή για το αναδευόμενο.
  5. Δεν έχετε παγωτό, μεταφέρετε το μείγμα σε ένα δοχείο κατάλληλο για την κατάψυξη.
  6. Κάθε 30 λεπτά, αφαιρέστε το δοχείο από την κατάψυξη και ανακατέψτε καλά το μείγμα με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία τρεις έως τέσσερις φορές για να αποτρέψετε τον σχηματισμό κρυστάλλων πάγου και να επιτύχετε μια κρεμώδη υφή.
  7. Μόλις το παγωτό αποκτήσει την επιθυμητή σύσταση, καλύψτε το δοχείο σφιχτά και αφήστε το να παγώσει για τουλάχιστον δύο ώρες πριν το σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το υπέροχο παγωτό με βατόμουρα και γιαούρτι είναι σχετικά σύντομος. Από την αρχή μέχρι το τέλος, θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά για την προετοιμασία του μείγματος και περίπου δύο ώρες για να παγώσει στην τελειότητα. Ωστόσο, εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε παγωτομηχανή, η διαδικασία αναδεύσεως πρέπει να απαιτεί επιπλέον χρόνο, ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για όσους ακολουθούν μια vegan διατροφή, μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε αυτήν τη συνταγή για να ταιριάζει στις προτιμήσεις σας. Ακολουθούν ορισμένες αντικαταστάσεις συστατικών:

  • Αντικαταστήστε το γιαούρτι με ένα μη γαλακτοκομικό εναλλακτικό, όπως γιαούρτι με γάλα καρύδας ή γιαούρτι με γάλα αμυγδάλου.
  • Αντί για βαριά κρέμα, χρησιμοποιήστε γάλα καρύδας ή κρέμα κάσιους με πλήρη λιπαρά.
  • Αντικαταστήστε τη ζάχαρη με ένα vegan γλυκαντικό, όπως νέκταρ αγαύης ή σιρόπι σφενδάμου.
  • Βεβαιωθείτε ότι το εκχύλισμα βανίλιας που χρησιμοποιείται είναι vegan, καθώς ορισμένες μάρκες μπορούν να περιέχουν συστατικά ζωικής προέλευσης.

Κάνοντας αυτές τις απλές ανταλλαγές, μπορείτε να κάνετε μια νόστιμη, φιλική προς τους vegan εκδοχή αυτού του παγωτού με βατόμουρα και γιαούρτι.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Όταν επιλέγετε βατόμουρα, επιλέξτε αυτά που είναι παχουλά, σφιχτά και βαθιά χρωματισμένα. Αποφύγετε οτιδήποτε φαίνεται μουχλιασμένο ή υπερβολικά μαλακό.
  • Για πιο λεία υφή στο παγωτό, σουρώνουμε το μείγμα βατόμουρου μέσα από ένα λεπτό κόσκινο πριν το καταψύξουμε.
  • Αν προτιμάτε πιο γλυκιά γεύση, μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα ζάχαρης ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
  • Πειραματιστείτε με την προσθήκη άλλων φρούτων ή συστατικών για να προσαρμόσετε τη γεύση. Τα βατόμουρα, τα βατόμουρα ή ακόμα και μια μικρή σάλτσα σοκολάτας δεν μπορούν να συμπληρώσουν υπέροχα τα βατόμουρα και το γιαούρτι.
  • Για να βελτιώσετε την παρουσίαση, γαρνίρετε κάθε μέρα με φρέσκα φύλλα μέντας ή πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης για πρόσθετο τραγανό.

Τώρα ας βουτήξουμε στις απολαυστικές διατροφικές αξίες αυτού του δελεαστικού επιδόρπιου.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
180

Πρωτεΐνη
3g

Παχιά
10 g

Υδατάνθρακες
20 g

Ίνα
4g

Ζάχαρη
16g

Οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες συστατικών και τα μεγέθη μερίδων.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε αυτό το απουστικό παγωτό με βατόμουρα και γιαούρτι, λάβετε υπόψη τα εξής:

  • Χρησιμοποιήστε κομψά μπολ για επιδόρπιο ή πολύχρωμα φλιτζάνια παγωτού για μια οπτική ελκυστική παρουσίαση.
  • Προσθέστε σε κάθε μερίδα μερικά φρέσκα βατόμουρα και ένα κλαδάκι μόνο για ένα έντονο χρώμα.
  • Για πρόσθετη υφή, γαρνίρετε με θρυμματισμένα μπισκότα, όπως κουλουράκια ή μπισκότα.
  • Συνδυάστε αυτό το υπέροχο επιδόρπιο με λίγο μέλι ή πασπαλίζουμε κανέλα για μια επιπλέον νότα γεύσης.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να σερβίρετε μαζί με φρεσκοψημένα μπισκότα, μια φέτα κέικ ή ακόμα και μια απλή φρουτοσαλάτα. Οι επιλογές είναι ατελείωτες!

Συνθήκες αποθήκευσης

Μόλις ετοιμαστεί, αποθηκεύστε το παγωτό σε αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξη. Θα διατηρήσει την ποιότητά του για έως και δύο εβδομάδες. Εάν γίνει πολύ σκληρό μετά την κατάψυξη, αφήστε το να καθίσετε σε θερμοκρασία δωματίου για λίγα λεπτά πριν το σκουπίσετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Αυτή η συνταγή προσφέρει πολλά για την υγεία λόγω των θρεπτικών συστατικών της:

  • Τα βατόμουρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες C και K και φυτικές ίνες, που προάγουν την υγιή πέψη και υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.
  • Το γιαούρτι παρέχει προβιοτικά που βοηθούν στην υγεία του εντέρου και μπορούν να βελτιώσουν την πέψη.
  • Η μέση κατανάλωση παγωτού μπορεί να είναι πηγή ασβεστίου, πρωτεΐνης και ενέργειας, αν και θα πρέπει να απολαμβάνετε μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτό το παγωτό με βατόμουρα και γιαούρτι, ίσως εκτιμήσετε και αυτές τις παρόμοιες ιδέες για επιδόρπιο:

  • Μικτό παρφέ μούρων: Γιαούρτι με στρώσεις, φρέσκα μούρα και γκρανόλα για ένα υπέροχο επιδόρπιο παρφέ.
  • Blackberry Frozen Yogurt Popsicles: Δημιουργήστε δροσιστικά popsicles ανακατεύοντας βατόμουρα, γιαούρτι και λίγο πριν τα καταψύξετε σε καλούπια.
  • Σορμπέ γιαουρτιού βατόμουρου: Ανακατέψτε βατόμουρα, γιαούρτι και λίγο χυμό λεμονιού για μια νόστιμη απόλαυση σορμπέ.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή εμπνέεται από διάσημους σεφ όπως ο Jamie Oliver και η Nigella Lawson, οι οποίοι είναι γνωστοί για τις καινοτόμες και νόστιμες δημιουργίες τους. Η δέσμευσή τους να χρησιμοποιήσει, εποχιακά συστατικά συνδυάζεται τέλεια με την έμφαση που δίνει αυτή η συνταγή στα ώριμα βατόμουρα και το κρεμώδες γιαούρτι.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button