Εύκολες συνταγές

Συνταγή για τηγανίτες με μπρόκολο

Συνταγή για τηγανίτες με μπρόκολο

Σχετικά με τη συνταγή

Προετοιμαστείτε για μια απολαυστική αλλαγή στις παραδοσιακές τηγανίτες με αυτή τη μοναδική και υγιεινή συνταγή για τηγανίτες με μπρόκολο. Αυτές οι τηγανίτες σε πράσινη απόχρωση δεν είναι μόνο οπτικά ελκυστικές αλλά και γεμάτες με θρεπτικά συστατικά. Ο συνδυασμός από φρέσκα μπλουζάκια μπρόκολου, αλμυρά βότανα και αφράτο κουρκούτι για τηγανίτες δημιουργεί ένα απολαυστικό πιάτο που θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας καλύμματα και θα σας κρατήσει ικανοποιημένους όλη την ημέρα. Ιδανικές για πρωινό ή brunch, αυτές οι τηγανίτες με μπρόκολο θα γίνουν άμεσα αγαπημένα της οικογένειας.

Συστατικά

<πίνακας>

Ποσότητα
Συστατικό

2 φλιτζάνια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας
Μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μαύρο πιπέρι

2 φλιτζάνια
Φρέσκιες μπουκίτσες μπρόκολου (ψιλοκομμένες)

1/4 φλιτζάνι
Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος

1/4 φλιτζάνι
Πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 μεγάλα
Αυγά

1 1/2 φλιτζάνι
Γάλα

2 κουταλιές της σούπας
Βούτυρο (λιωμένο)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την εξαιρετική συνταγή για τηγανίτες με μπρόκολο, θα βρείτε τα απαραίτητα εργαλεία και συστατικά:
– Μπολ ανάμειξης
– Χτυπάμε ή πιρούνι
– Μεζούρες και κουτάλια
– Σανίδα κοπής
– Μαχαίρι
– Μπλέντερ ή επεξεργαστής τροφίμων (προαιρετικό)
– Τηγανί ή σχάρα
– Σπάτουλα

Προετοιμασία

Βήμα 1:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2:

Προσθέστε τις ψιλοκομμένες μπουκίτσες μπρόκολου, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα πράσινα κρεμμυδάκια στο στεγνό μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα το μπρόκολο.

Βήμα 3:

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο μαζί μέχρι να ενωθούν καλά.

Βήμα 4:

Ρίξτε το υγρό μείγμα στο στεγνό μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά. μερικά κομμάτια είναι καλά.

Βήμα 5:

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αλείφουμε ελαφρά με σπρέι μαγειρέματος ή μικρή ποσότητα λαδιού.

Βήμα 6:

Ρίξτε περίπου 1/4 φλιτζάνι ζύμη στο τηγάνι για κάθε τηγανίτα. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά από τη μία πλευρά μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στην επιφάνεια, στη συνέχεια αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 7:

Επαναλάβετε το βήμα 6 μέχρι να χρησιμοποιηθεί η ζύμη, ρυθμίζοντας τη θερμότητα εάν χρειάζεται για να αποφύγετε το κάψιμο.

Βήμα 8:

Σερβίρετε τις τηγανίτες με μπρόκολο ζεστές με τις αγαπημένες σας επικαλύψεις, όπως κρέμα γάλακτος, σάλσα ή σιρόπι σφενδάμου.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για τηγανίτες με μπρόκολο είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που χρειάζεται για να ψιλοκόψετε το μπρόκολο και να ανακατέψετε το κουρκούτι. Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού ή του ταψιού σας και πόσες τηγανίτες μπορείτε να μαγειρέψετε ταυτόχρονα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για πιο καλά, μπορείτε να ανακατέψετε τις μπουκίτσες σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων πριν τις προσθέσετε στο κουρκούτι για τηγανίτες.
– Μην ανακατεύετε υπερβολικά το κουρκούτι. είναι εντάξει να έχετε λίγους σβόλους για ελαφριές και αφράτες τηγανίτες.
– Φροντίστε να προθερμάνετε το τηγάνι ή το ταψί πριν προσθέσετε το κουρκούτι για να δείτε ομοιόμορφο μαγείρεμα.
– Ρυθμίστε τη φωτιά κατά το μαγείρεμα για να μην καούν οι τηγανίτες.
– Σερβίρετε τις τηγανίτες αμέσως μετά το μαγείρεμα για την καλύτερη γεύση και υφή.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
240

Συνολικό Λίπος
8g

Κορεσμένα λιπαρά
4g

Χοληστερόλη
85 mg

Νάτριο
590 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
34 g

Διαιτητικές ίνες
2g

Σάκχαρα
4g

Πρωτεΐνη
9g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε αυτές τις υπέροχες τηγανίτες με μπρόκολο, μπορείτε να κάνετε δημιουργικούς και να βελτιώσετε την παρουσίαση γαρνίροντας με φρέσκο ​​μαϊντανό ή λίγο σπιτική σάλτσα. Εναλλακτικά, μπορείτε να σερβίρετε με διάφορες πλευρικές εναλλακτικές όπως:
– Μανιτάρια και κρεμμύδια σοταρισμένα
– Φέτες αβοκάντο
– Αυγά ποσέ
– Καπνιστός σολομός
– Φρέσκια φρουτοσαλάτα

Μην κάνετε ελεύθεροι να πειραματιστείτε με διαφορετικές επικαλύψεις και πλευρές που ταιριάζουν στις γευστικές σας προτιμήσεις και να δημιουργήσετε ένα οπτικό ευχάριστο και λαχταριστό γεύμα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, αποθηκεύστε τις μαγειρεμένες τηγανίτες μπρόκολου σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Μπορούν να διατηρηθούν έως και 3 ημέρες. Για να ξαναζεστάνουμε, απλά ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ή σε φούρνο τοστιέρας μέχρι να ζεσταθούν. Για μεγαλύτερη αποθήκευση, μπορείτε να καταψύξετε τις τηγανίτες για έως και 1 μήνα. Το κάθε λαδόκολλα ανάμεσα σε τηγανίτα για να μην κολλήσει και ξεπαγώσει τα στο ψυγείο πριν τα ξαναζεστάνετε.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Αυτή η συνταγή για τηγανητό προσφέρει πολλά για την υγεία λόγω των θρεπτικών συστατικών της:
– Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Γ και Κ, καθώς και σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν τη γενική υγεία και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
– Ο μαϊντανός είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ, η οποία προάγει την υγεία των οστών και παρέχει επίσης βιταμίνες Α και C.
– Τα πράσινα κρεμμύδια περιέχουν βιταμίνες C και B6, καθώς και αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στην υποστήριξη της υγείας της καρδιάς.
– Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και παρέχουν απαραίτητα αμινοξέα, βιταμίνες και μετάλλα απαραίτητα για διάφορες σωματικές λειτουργίες.
– Το γάλα είναι πλούσιο σε ασβέστιο, το οποίο ενισχύει τα οστά και τα δόντια, και περιέχει επίσης υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη.

Αυτά τα συστατικά συνεργάζονται για να δημιουργήσουν ένα γεύμα γεμάτο θρεπτικά συστατικά που όχι μόνο ικανοποιούν τους γευστικούς σας καλούς αλλά συμβάλλει και στην ευεξία σας.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσει αυτή η συνταγή για τηγανίτες με μπρόκολο, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:
– Τηγανίτες με σπανάκι: Αντικαταστήστε το μπρόκολο με φρέσκα φύλλα σπανακιού για μια ζωντανή πράσινη τηγανίτα γεμάτη με σίδηρο και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
– Τηγανίτες με κολοκυθάκια: Χρησιμοποιήστε τριμμένα κολοκυθάκια αντί για μπρόκολο για να δημιουργήσετε νόστιμες και τραγανές τηγανητές που είναι ιδανικές για ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα ή σνακ.
– Τηγανίτες καρότου και καλαμποκιού: Συνδυάστε ψιλοκομμένα καρότα και κόκκους καλαμποκιού με το κουρκούτι για τηγανίτες για μια γλυκιά και αλμυρή ανανέωση.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για τηγανίτες με μπρόκολο αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ όπως ο Jamie Oliver, ο οποίος τονίζει τη σημασία της ενσωμάτωσης των λαχανικών στα καθημερινά γεύματα. Επιπλέον, η έμπνευση προέρχεται επίσης από δημοφιλείς food bloggers όπως ο Minalist Baker, οι οποίες έχουν φυτικές καινοτόμες συνταγές που είναι και νόστιμες και θρεπτικές. Συνδυάζοντας τη μαγειρική τους τεχνογνωσία και το πάθος τους για υγιεινά συστατικά, αυτή η συνταγή στοχεύει να αναδείξει την ευελιξία και τα φάρμακα για την υγεία του μπρόκολου σε μια απολαυστική μορφή τηγανίτας.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button