Εύκολες συνταγές

Συνταγή γέμισης κέικ μπανάνας με τυρί

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε μια απολαυστική απόλαυση με αυτή τη λαχταριστή συνταγή κέικ μπανάνας με γέμιση τυριού. Αυτό το απολαυστικό κέικ συνδυάζει τις εκπληκτικές γεύσεις ώριμων μπανανών και γέμιση κρεμώδους τυριού, δημιουργώντας ένα τέλειο μείγμα γλυκύτητας και πλούτου. Είναι ένα πραγματικά ευχάριστο πλήθος που θα αφήσει όλους να λαχταρούν για περισσότερα!

Συστατικά

Εδώ είναι τα συστατικά που θα χρειαστείτε για αυτό το λαχταριστό κέικ μπανάνας με γέμιση τυριού:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Ώριμες μπανάνες
3 μεγάλα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια

Μπέικιν πάουντερ
1 ½ κουταλάκι του γλυκού

Μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού

Ανάλατο βούτυρο
½ φλιτζάνι

Ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζάνι

Αυγά
2

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Βουτυρόγαλα
½ φλιτζάνι

τυρί κρέμα
8 ουγγιές

Ζάχαρη άχνη
½ φλιτζάνι

Ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο κέικ μπανάνας με γέμιση τυριού, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Πιρούνι ή πουρέ πατάτας
  • Λαστιχένια σπάτουλα
  • Στρογγυλές φόρμες για κέικ
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Σχάρα ψύξης
  • Μαχαίρι ή σπάτουλα όφσετ

Και μην ξεχάσετε να έχετε έτοιμες τις ώριμες μπανάνες, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι, το ανάλατο βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το βουτυρόγαλα, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα λεμονιού .

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C).
  2. Λαδώστε δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ και στρώστε τους πάτους με λαδόκολλα.
  3. Σε ένα μπολ, πολτοποιήστε τις ώριμες μπανάνες με ένα πιρούνι ή πουρέ πατάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε στην άκρη.
  4. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Αφήστε στην άκρη.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, κρέμα το ανάλατο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
  6. Χτυπάμε τα αυγά ένα-ένα, διασφαλίζοντας ότι το καθένα έχει ενσωματωθεί πλήρως.
  7. Ανακατεύουμε το εκχύλισμα βανίλιας και τις πολτοποιημένες μπανάνες μέχρι να ενωθούν καλά.
  8. Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στο μείγμα της μπανάνας, εναλλάξ με το βουτυρόγαλα. Ξεκινήστε και τελειώστε με τα ξηρά υλικά.
  9. Μοιράστε τη ζύμη ομοιόμορφα ανάμεσα στις προετοιμασμένες φόρμες για κέικ και λειάνετε τις κορυφές με μια λαστιχένια σπάτουλα.
  10. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
  11. Ρίξτε κουταλιές από το μείγμα του τυριού κρέμα στο κουρκούτι του κέικ και στις δύο φόρμες, απλώνοντάς το ελαφρά.
  12. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή μια σπάτουλα όφσετ, περιστρέψτε απαλά τη γέμιση του τυριού κρέμα μέσα στη ζύμη του κέικ για να δημιουργήσετε ένα μαρμάρινο αποτέλεσμα.
  13. Ψήστε τα κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
  14. Βγάλτε τα κέικ από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Απολαύστε το δελεαστικό άρωμα που γεμίζει την κουζίνα σας καθώς ψήνετε αυτό το εκπληκτικό κέικ μπανάνας με γέμιση τυριού. Ο συνδυασμός γεύσεων και υφών σίγουρα θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες!

Χρόνος προετοιμασίας

Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή κέικ μπανάνας με γέμιση τυριού είναι περίπου 45 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για τη συλλογή και την προετοιμασία των υλικών, καθώς και το χρόνο ψησίματος και ψύξης για τα κέικ.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Βεβαιωθείτε ότι οι μπανάνες σας είναι ώριμες, καθώς θα προσφέρουν την καλύτερη γεύση και γλυκύτητα στο κέικ.
  • Πολτοποιήστε τις μπανάνες μέχρι να ομογενοποιηθούν για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη υφή στη ζύμη του κέικ.
  • Χρησιμοποιήστε συστατικά σε θερμοκρασία δωματίου, όπως βούτυρο και αυγά, για ευκολότερη ανάμειξη και καλύτερη ενσωμάτωση.
  • Κάντε εναλλαγή μεταξύ της προσθήκης των ξηρών συστατικών και του βουτυρογάλακτος στο μείγμα μπανάνας για να αποτρέψετε το να γίνει πολύ πυκνό ή στεγνό το κουρκούτι.
  • Όταν στροβιλίζετε τη γέμιση του τυριού κρέμα μέσα στη ζύμη του κέικ, να είστε απαλοί για να δημιουργήσετε ένα μαρμάρινο αποτέλεσμα χωρίς να ανακατεύετε πλήρως τα δύο στρώματα.
  • Για να ελέγξετε αν τα κέικ έχουν γίνει, τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο κάθε κέικ. Αν βγει καθαρό ή με λίγα ψίχουλα, τα κέικ είναι έτοιμα.
  • Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να μην κολλήσουν.

Τώρα είστε εξοπλισμένοι με μερικές χρήσιμες συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι το BananaCake με γέμιση τυριού σας βγαίνει τέλεια κάθε φορά. Ο συνδυασμός ώριμων μπανανών και γέμισης κρεμώδους τυριού θα δημιουργήσει ένα παραδεισένιο επιδόρπιο που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα κέικ μπανάνας με γέμιση τυριού:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
350

Συνολικό Λίπος
15 g

Κορεσμένα λιπαρά
9g

Χοληστερόλη
70 mg

Νάτριο
300 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
48 g

Διαιτητικές ίνες
2g

Σάκχαρα
28 g

Πρωτεΐνη
6g

Βιταμίνη D
1mcg

Ασβέστιο
60 mg

Σίδερο
1 mg

Κάλιο
220 mg

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται και το μέγεθος της μερίδας.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν πρόκειται να σερβίρετε αυτό το υπέροχο κέικ μπανάνας με γέμιση τυριού, υπάρχουν πολλές επιλογές που πρέπει να λάβετε υπόψη. Μπορείτε απλά να το σερβίρετε ως έχει, επιτρέποντας στις εκλεκτές γεύσεις του να λάμψουν. Προαιρετικά, μπορείτε να πασπαλίσετε το κέικ με ζάχαρη άχνη για μια κομψή πινελιά ή να το περιχύσετε με μια λαχταριστή σάλτσα καραμέλας για πρόσθετη γλυκύτητα.

Για μια πιο περίπλοκη παρουσίαση, μπορείτε να γαρνίρετε το κέικ με μπανάνες σε φέτες και λίγο ξύσμα λεμονιού. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια στο πλάι. Αυτές οι προσθήκες θα βελτιώσουν τη συνολική εμπειρία και θα προσφέρουν μια απολαυστική αντίθεση υφών.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να συνδυάσετε αυτό το κέικ με φρέσκα μούρα, όπως φράουλες ή βατόμουρα. Η φυσική τους τάρτα θα συμπληρώσει τη γλυκύτητα του κέικ και θα προσθέσει χρώμα στο πιάτο του γλυκού σας. Επιπλέον, ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ ή τσάι μπορεί να δημιουργήσει έναν τέλειο συνδυασμό ροφημάτων, εξισορροπώντας τον πλούτο του κέικ με τις ανακουφιστικές τους γεύσεις.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε το κέικ μπανάνας με γέμιση τυριού φρέσκο ​​και νόστιμο, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες αποθήκευσης:

  1. Εάν έχετε υπολείμματα, αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το αποθηκεύσετε.
  2. Τυλίξτε το κέικ σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη ή τοποθετήστε το σε αεροστεγές δοχείο για να μην στεγνώσει.
  3. Φυλάσσετε το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες. Εάν ο καιρός είναι ζεστός ή υγρός, είναι καλύτερο να βάλετε το κέικ στο ψυγείο για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα του.
  4. Όταν βάζετε το κέικ στο ψυγείο, φροντίστε να το σκεπάζετε για να αποτρέψετε τυχόν απορρόφηση οσμών από άλλα τρόφιμα στο ψυγείο.
  5. Το κέικ μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες.
  6. Για μεγαλύτερη αποθήκευση, παγώστε το κέικ. Τυλίξτε το με ασφάλεια σε πλαστική μεμβράνη και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε ένα δοχείο που ασφαλίζει στην κατάψυξη ή σε σακούλα με φερμουάρ. Το κέικ μπορεί να καταψυχθεί για έως και 3 μήνες.
  7. Όταν είστε έτοιμοι να απολαύσετε το παγωμένο κέικ, ξεπαγώστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Φέρτε το σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε.

Θυμηθείτε ότι η σωστή αποθήκευση του κέικ θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την υφή και τη γεύση του, διασφαλίζοντας ότι κάθε φέτα έχει τόσο απολαυστική γεύση με την πρώτη.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή κέικ μπανάνας με γέμιση τυριού προσφέρει όχι μόνο απολαυστικές γεύσεις αλλά και ορισμένα οφέλη για την υγεία λόγω των συστατικών της.

Οι μπανάνες είναι μια φανταστική πηγή καλίου, το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της σωστής λειτουργίας της καρδιάς και των μυών. Παρέχουν επίσης διαιτητικές ίνες, βοηθώντας την πέψη και προάγοντας ένα υγιές έντερο.

Το τυρί κρέμα περιέχει πρωτεΐνη και ασβέστιο, απαραίτητα για την οικοδόμηση και τη διατήρηση γερών οστών και μυών. Προσφέρει επίσης βιταμίνη Α, η οποία υποστηρίζει την υγιή όραση και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Επιπλέον, αυτή η συνταγή περιλαμβάνει συστατικά όπως αυγά και βουτυρόγαλα, τα οποία παρέχουν πρωτεΐνες και διάφορες βιταμίνες και μέταλλα. Η παρουσία αλευριού για όλες τις χρήσεις προσθέτει υδατάνθρακες για ενέργεια.

Αν και αυτό το κέικ πρέπει να το απολαμβάνετε με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, είναι ωραίο να γνωρίζετε ότι προσφέρει κάποια θρεπτική αξία μαζί με την ακαταμάχητη γεύση του.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε να φτιάχνετε και να απολαμβάνετε το κέικ μπανάνας με γέμιση τυριού, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  1. Υγρό κέικ μπανάνας σοκολάτας: Ένα πλούσιο και παρακμιακό κέικ σοκολάτας εμποτισμένο με ώριμες μπανάνες, δημιουργώντας μια υγρή και λαχταριστή απόλαυση.
  2. Carrot Cake with Cream Cheese Frosting: Ένα κλασικό αγαπημένο που συνδυάζει τριμμένα καρότα, ζεστά μπαχαρικά και ένα κρεμώδες γλάσο για ένα απολαυστικό επιδόρπιο.
  3. Μπάρες Cheesecake Blueberry Lemon: Αυτές οι μπάρες διαθέτουν βουτυρένια κρούστα, πικάντικη γέμιση cheesecake με λεμόνι και εκρήξεις από ζουμερά βατόμουρα για μια αναζωογονητική πινελιά στο παραδοσιακό cheesecake.
  4. Κέικ ανάποδα ανανά: Ένα ρετρό επιδόρπιο που περιέχει καραμελωμένες φέτες ανανά και κερά

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button