Εύκολες συνταγές

Συνταγή για σούπα κεφτέ πλιγούρι

Σχετικά με τη συνταγή

Αυτή η συνταγή σούπας πλιγούρι είναι ένα απολαυστικό και χορταστικό πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις των τρυφερών κεφτεδών με το θρεπτικό πλιγούρι σιτάρι σε έναν γευστικό ζωμό. Είναι ένα δημοφιλές τουρκικό πιάτο γνωστό ως «İçli Köfte Çorbası». Αυτή η σούπα δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά και χορταστική, καθιστώντας την ιδανική για ένα ανακουφιστικό γεύμα τις πιο κρύες μέρες. Ο συνδυασμός των συστατικών δημιουργεί έναν αρμονικό συνδυασμό γεύσεων που θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Μοσχαρίσιος κιμάς
250 γραμμάρια

Bulgur
1/2 φλιτζάνι

Κρεμμύδι
1 μεσαίο

Σελίδες σκόρδο
2

Τοματοπολτός
1 κουταλιά της σούπας

Νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 κουταλάκι του γλυκού

Κύμινο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού

Φρέσκος μαϊντανός
Μια χούφτα

Αλάτι
Για γεύση

Μαύρο πιπέρι
Για γεύση

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Νερό
6 φλιτζάνια

Χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας

Ελληνικό γιαούρτι (προαιρετικό)
Για το σερβίρισμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για αυτήν τη συνταγή, θα χρειαστείτε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, ένα ξύλο κοπής, ένα μαχαίρι, ένα μπολ ανάμειξης, ένα ξύλινο κουτάλι και μεζούρες.

Προετοιμασία

1. Τοποθετούμε το πλιγούρι σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με ζεστό νερό. Αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά και μετά στραγγίστε το καλά.
2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον φρέσκο ​​μαϊντανό.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το στραγγισμένο πλιγούρι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, το κύμινο σε σκόνη, τον φρέσκο ​​μαϊντανό, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
4. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν καλά.
5. Πλάθετε το μείγμα σε μικρά κεφτεδάκια, περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού.
6. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
7. Προσθέστε τα κεφτεδάκια στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
8. Ρίχνουμε νερό και αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση. Μειώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν μεταξύ τους.
9. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και προσαρμόστε το καρύκευμα εάν χρειάζεται.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της σούπας με κεφτεδάκια Bulgur είναι περίπου 30 λεπτά, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας των συστατικών και της διαμόρφωσης των κεφτεδών.

[

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Αν θέλετε να φτιάξετε μια vegan εκδοχή αυτής της σούπας, μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά με φυτικές πρωτεΐνες, όπως φυτική πρωτεΐνη με υφή (TVP) ή μαγειρεμένες φακές. Τα υπόλοιπα υλικά παραμένουν ίδια, εκτός από το ελληνικό γιαούρτι για το σερβίρισμα. Αυτή η τροποποίηση θα σας δώσει μια νόστιμη vegan σούπα που είναι εξίσου ικανοποιητική.]

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να βελτιώσετε τις γεύσεις, μπορείτε να σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο πριν τα προσθέσετε στο μείγμα του κεφτέ.
– Αν βρέξετε ελαφρά τα χέρια σας με νερό ενώ πλάθετε τα κεφτεδάκια, θα εμποδίσετε το μείγμα να κολλήσει στα χέρια σας.
– Για πιο πικάντικη κλωτσιά, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα των νιφάδων κόκκινης πιπεριάς.
– Σερβίρετε τη σούπα ζεστή με ένα κουτάκι ελληνικό γιαούρτι από πάνω αν θέλετε. Η νοστιμιά του γιαουρτιού συμπληρώνει υπέροχα τις γεύσεις της σούπας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό

Θερμίδες
280

Πρωτεΐνη
18g

Υδατάνθρακες
16g

Παχιά
16g

Ίνα
3g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε τη σούπα από κεφτέ Bulgur ζεστή σε μπολ. Μπορείτε να το γαρνίρετε με φρέσκο ​​μαϊντανό ή αποξηραμένα φύλλα μέντας για μια πρόσθετη νότα φρεσκάδας. Η σούπα ταιριάζει πολύ με μια πλευρά από ψωμί κρούστας ή τούρκικο ψωμί, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απολαύσετε τον υπέροχο ζωμό.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν σας περισσέψει, αφήστε τη σούπα να κρυώσει εντελώς πριν τη μεταφέρετε σε αεροστεγές δοχείο. Φυλάσσετε στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Για να το ξαναζεστάνετε, απλώς το ζεστάνετε στην εστία σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να ζεσταθεί.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αυτή η σούπα με κεφτεδάκια Bulgur δεν είναι μόνο γευστική αλλά και γεμάτη με θρεπτικά οφέλη. Το σιτάρι Bulgar παρέχει διαιτητικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, όπως μαγνήσιο και σίδηρο. Είναι ένα δημητριακό χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και χωρίς χοληστερόλη που βοηθά στην πέψη και βοηθά στη διαχείριση του βάρους. Ο άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς που χρησιμοποιείται σε αυτή τη συνταγή είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, απαραίτητη για την οικοδόμηση και την επισκευή των ιστών στο σώμα. Περιέχει επίσης απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη Β12, ψευδάργυρο και σελήνιο. Τα κρεμμύδια και το σκόρδο παρέχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ ο μαϊντανός προσθέτει βιταμίνες Α και C στο πιάτο. Συνολικά, αυτή η σούπα είναι μια υγιεινή και θρεπτική επιλογή που συνδυάζει την καλοσύνη των δημητριακών και του άπαχου κρέατος.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή για σούπα με κεφτεδάκια Bulgur, μπορεί να σας αρέσουν και αυτά τα παρόμοια πιάτα:
1. Τουρκικό Kisir (Bulgur Salad) – Μια δροσερή σαλάτα φτιαγμένη με πλιγούρι, ντομάτες, αγγούρια, βότανα και μπαχαρικά.
2. Τουρκικό αρνίσιο κοφτάκι – Λαχταριστοί αρνίσιοι κεφτέδες καρυκευμένοι με αρωματικά μπαχαρικά και σερβίρονται με πίτα και σάλτσα γιαουρτιού.
3. Λιβανέζικο Kibbeh Nayyeh – Ωμός κιμάς αναμεμειγμένος με πλιγούρι, βότανα και μπαχαρικά, που συχνά σερβίρεται με πίτα και ελαιόλαδο.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή αντλεί έμπνευση από την παραδοσιακή τουρκική κουζίνα, γνωστή για τις πλούσιες γεύσεις και τα ποικίλα υλικά της. Διάσημοι Τούρκοι σεφ όπως ο Nusret Gökçe, γνωστός και ως “Salt Bae”, και ο Şef İmam Büyükbeşe, είναι δεξιοτέχνες στη δημιουργία απολαυστικών πιάτων που ενσωματώνουν πλιγούρι και κρέας. Η τεχνογνωσία και η δημιουργικότητά τους επηρέασαν την ανάπτυξη αυτής της συνταγής σούπας με κεφτεδάκια Bulgur, εξασφαλίζοντας μια αυθεντική και ικανοποιητική γαστρονομική εμπειρία.

Φορέστε, λοιπόν, την ποδιά σας και απελευθερώστε τον εσωτερικό σας σεφ καθώς ετοιμάζετε αυτή τη δελεαστική σούπα με κεφτεδάκια Bulgur. Απολαύστε τους γευστικούς σας κάλυκες και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με αυτό το χορταστικό και γευστικό πιάτο που αιχμαλωτίζει την ουσία της τουρκικής κουζίνας. Απολαύστε την παρηγορητική ζεστασιά και τη θρεπτική καλοσύνη σε κάθε κουταλιά αυτής της αλμυρής σούπας. Καλή όρεξη! 🍲😊

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button